[Floating-Button id=”1″]
Museum expositie ‘‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’ van Eveline van de Griend laat zien dat Bosch zijn nalatenschap voort leeft in een nieuwe generatie. En daar mag Nederland trots op zijn.

 

In de eerste week heeft de expositie al een recordaantal bezoekers getrokken. Ook is zij niet onopgemerkt gebleven in de media. Maar deze expositie verdient alle aandacht! Vandaar dit persbericht.

Portret van Eveline van de Griend bij Museum Slager. Fotograaf Ruud Strobbe

Tot 7 april is in Museum Slager, Den Bosch, de expositie ‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’ van Eveline van de Griend te zien. De expositie is het sluitstuk van een vijfjarig project en toont voor het eerst de gehele serie van 12 grote olieverf schilderijen op doek en enkele sculpturen. In deze solo tentoonstelling stelt Van de Griend actuele vragen ter discussie en worden thema’s als postkolonialisme, culturele verschillen en de onderlinge relatie van de mens belicht.

 

Eveline van de Griend is een geboren Bossche en resideert in Berlijn, Duitsland. De schilder Hieronymus Bosch heeft een belangrijke rol gespeeld in haar keuze om kunstenaar te worden. Van de Griend groeide op in Nederland, Engeland en Rusland en bracht een groot deel van haar kindertijd door in Afrika. Deze landen en haar vele reizen hebben haar beeldvorming en waarneming van de wereld gevormd.

 

In de expositie ‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’ combineert Eveline van de Griend op sublieme wijze stijlen uit het verleden met de fictie van vandaag. We zien een duidelijke verwijzing naar renaissanceschilders als Hieronymus Bosch, maar ook naar het surrealisme van de 20e eeuw en de hedendaagse pop- en filmcultuur zoals de absurde logica van de films van David Lynch en sciencefiction. Onder de oppervlakte zijn ook de psychoanalytische theorieën van Freud aanwezig. Eveline van de Griend toont wat meestal liever niet gezien wil worden en daarmee treedt zij in de voetsporen van Hieronymus Bosch. Via de verborgen wezens die huizen in onze geest, opent zij deuren. In haar poging om de menselijkheid te vangen is ze niet bang om zichzelf kwetsbaar op te stellen.

Fotograaf Ruud Strobbe

 

De tentoonstelling loopt tot en met 7 april 2019.

 

Museum Slager is geopend dinsdag t/m vrijdag 11:00 – 17:00 uur,

Zaterdag en zondag 13.00 -17.00.

 

Museum Slager

Choorstraat 8

5211 KZ ’s-Hertogenbosch

 

 

Voor vragen of meer informatie verzoeken wij u contact op te nemen met Museum Slager, Gabriëlle Bueters, tel. 0653979904

 

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente ’s-Hertogenbosch, Fonds Kwadraat, Hermes Kunst en Cultuur Fonds en Stichting Stokroos.